GOD JUL!

Jag och Bengt-Barbro/Sture-Struts tänkte passa på att önska er alla en riktigt GOD JUL!

/#2


Berg-Linköping 7-4, vad är det som händer..?

Jag vet inte vad jag ska säga eller snarare skriva... Ännu en förlust i protokollet är nu ett faktum, men idag var det verkligen inte rättvist!!! Vi hade spelet, och vilket spel vi hade sen då... Vi spelade ju strålande, men Berg är effektiva när de väl kommer till avslut och lyckas därför ändå dra det längsta strået tillslut...

Jag håller med Zäta om att dagens match ändå är ett fall framåt, idag spelade vi verkligen som ett lag. Alla, oavsett om man var på planen eller på bänken, ska ha en stor eloge.


Matchhändelser

  

  

  

  

  

  


Period 1

04.46

Mål

1-0

Lisa Eriksson

(Jenny Andersson)

Bergs IK



05.03

Mål

1-1

Malin Yngvesson

(Sara Wiman)

Linköping IBK



07.03

Mål

1-2

Kristin Zetterström

Linköping IBK



15.31

Mål

2-2

Karolina Hägglund

Bergs IK




Period 2

04.51

Mål

3-2

Lisa Eriksson

(Clara Linde)

Bergs IK



05.17

Mål

3-3

Malin Yngvesson

(Malin Lundgren)

Linköping IBK



16.22

Mål

4-3

Lisa Eriksson

(Jenny Andersson)

Bergs IK



18.40

Mål

4-4

Malin Yngvesson

(Susanne Gustafsson)

Linköping IBK





Period 3

09.45

Utvisning

U2

Annica Myrskog

(Hårt spel)

Linköping IBK



11.50

Mål

5-4

Lisa Eriksson

(Therése Klingstedt)

Bergs IK



17.20

Mål

6-4

Jenny Andersson

Bergs IK



17.41

Mål

7-4

Emma Rosth

Bergs IK




Nu är 2008:a års matcher över, och vi tar med oss allt positivt, för att sedan lämna dessa matcher bakom oss och blicka framåt , mot 2009...  

GOD JUL & GOTT NYTT ÅR

/44


Bengt-Barbro goes to Götlaborg

Jag fick äran att ge Bengt-Barbro (eller Sture-Struts) hem under två nätter. Här kommer en liten sammanfattning från dessa välfyllda dagarna:




Vi kom hem efter träningen och Bengt-Barbro ville fylla på med protein



Sedan var det dags för dusch innan det blev sängen, det var en spännande fredag som väntade på Bengt-Barbro. "Det" hoppade upp tidigt och ville åka iväg, själv hade jag ställt klockan på 4.50.



Bengt-Barbro satt och färdigklädd och väntade på mig... Vi åkte till Göteborg för att gå Ericssonkurs och som alla i laget vet så måste man ha en besöksbricka för att komma in på Ericsson, så även i Göteborg och så även Bengt-Barbro.



B-Babbsan posar framför Älvsnabben i konferensrummet.



En trött Bengt-Barbro stupade i säng efter en lång dag.



På lördagsmorgonen har vi varit uppe och pyntat inför kvällens julfest, Bengt-Barbro hjälpte självklart till. Nu får vi se vem som får äran att eskortera Bengt-Barbro på festen ikväll =)

// Zäta (och Bengt-Barbro)

Utkast: Träningsveckan började ...

Träningsveckan började som vanligt med träning i friidrottshallen, men för ovanlighetens skull gick löprundan denna måndag genom universitetsområdet. Väl inne på planen, efter att ha bytt om och byggt sarg, värmdes vi målvakter upp. Efter det presenterades dagens övningar. För oss målvakter var det riktigt roliga övningar med en hel del sidledsförflyttningar, trafik framför mål och skott. Träningen avslutades med matchspel på "liten plan".


Efter lite sömn och mycket jobb var det så dags för träning igen, och core med Christer stod på programmet. I sporthallen trodde vi, i KFUM-hallen trodde Christer... så där satt vi i var sin hall och väntade... och väntade...



Under tiden ägnade sig vissa åt olika aktiviteter för att fördriva tiden...
  • Skönsång av vår nya stjärna Lunkarn J som till och med gav henne äran att stifta närmre bekantskap med Bengt-Barbro.


  • Tävling i vem som kunde stå/gå längst på händerna. Vem vann egentligen?!?


Så kom beskedet att träningen blev inställd, men några av oss valde ändå att stanna och köra ett eget styrkepass (vi var ju ändå på plats). Vi kämpade på med några av Christers favoritövningar, medan Matilda ägnade sig mer åt mentalträning.




Så blev det onsdag och träningsdags igen, den här gången tidigt i sporthallen. Det var som vanligt uppvärmning först för att sedan övergå till bl.a. olika varianter av 2-1, 3-2 och 4-3 övningar. I vissa av dem var vi målvakter väldigt delaktiga och i andra betydligt mindre. Sedan avslutade vi även denna träning med lite matchspel.


Vet tyvärr inte så mycket om torsdagsträningen, för själv var jag inte närvarande. Jag hjälpte till med tips till målvakterna i F13-lagen. Men jag hoppas och tror att det var en riktigt bra träning med laddade spelare inför lördagens derby mot Berg i Ljungsbro sporthall, kl.14.30. Nu kör vi hårt imorn tjejer, så ska vi se till att åka hem från Pickhult med 3 färska poäng i bagaget...

/44


FÖRSTA MÖTET MED BENGT-BARBRO

Igår på måndagsträningen fick vi en ny familjemedlem. En mycket färgglad lite krabat som jag tror liknar en struts. Becca döpte "det" till Bengt-Barbro. Meningen med Bengt-Barbro är att efter varje träning ska någon som gjort nåt speciellt på träningen få ha Bengt-Barbro tills nästa träning. Man kan ha gjort vad som helst för att få äran att lära känna Bengt-Barbro lite extra. Typ, sagt nåt kul eller slagit en bra pass, eller nåt annat roligt. Jag fick Bengt-Barbro av Becca för att hon tyckte jag cyklade så duktigt.....tack Becca!!

Så fär har iallafall mitt dygn med Bengt-Barbro sett ut



På väg hem från träningen igår. Mycket viktigt med säkerthetsbälte!





Sover sött! Det jobbiga var att Bengt-Barbro snarkar som en gris!



Sebban och Bengt-Barbro kom bra överens. Sebban hoppas hon/han kommer tillbaka nån mer gång!
En vän för livet säger Sebban!

Jaha, nu ska vi snart åka till dagens träning, och det innebär att jag måste lämna Bengt-Barbro till nån annan. Sorligt! men så är reglerna. Ses brudar!!

/#23 

Inför Linköping - Ludvika

Nu vänder serien och vi lägger höstsäsongen bakom oss. Hyfsad inledning från oss nykomlingar tycker jag ändå, men vi borde kanske ha spelat bättre i slutet. Men man kan ju inte få allt. 

I torsdags var det femkamp, många spännande grenar. Ska försöka förklara dem: 

Lassokast: Ett hopprep med en ögla (dock inget äkta cowboyrep, det var därför det inte gick så bra för mig). Vi skulle kasta och fånga koner som stod på en bom och dra ner konen i golvet. I mitt lag hade jag CowboyCaleb, en riktig hejare på det där...ingen materiallirare!!  


Vägga in bollen: Vi skulle kasta en innebandyboll mot väggen och tillbaka mot en plint och sedan väggas in i målet. Omgång 1 var mitt lag riktigt vassa på det och inför varv två hade vi ett ganska högt mål... vi skulle ha 20 poäng på den övningen. Tror att det slutade i sex mål för oss - en liten plump i protokollet :-S 


Tärningen: En mjuk större skumtärning skulle kastas från 3 meters avstånd ner i en upp och ner vänd liten plint (den som bara har en nivå). Stannade tärningen kvar i plinten fick man ett poäng, om den samtidigt landade på en sexa så fick laget två poäng. Efter en seg inledning på andra varvet för oss så lossnade det riktigt och hela laget fick in "schvunget".  


Boll i hjälm: Vi skulle kasta en gummiboll och träffa en hjälp som hängde i en ribbstol. Man fick bara poäng om bollen stannade kvar. Det här var verkligen mitt lags gren. Vi träffade hela tiden och Wiman hade smarta idéer om att tjäna tid OM vi råkade missa "Stoppa in handen i ribbstolen och stoppa bollen". 


Bowling: Men en konstig boll som var flera bollar som satt ihop så skulle vi rulla den mot ett rör och "bowla" ner det. Det svåraste var nog här att få tag i bollen som studsade lite hej vilt över bortre delen av lokalen.  
Bollen:
 


Vi delades in i tre lag: 

Lag ESS: Caleb, Josse, Wiman, Zäta.

Lag Kung: Annica, Malin Y, Therese.

Lag Dam: Becca, Cissi, Matilda, Susanne. 


Vi gjorde denna bana två varv. Efter första varvet ledde hade damerna 37 poäng, essen 28 poäng och kungarna 19 (tror jag). Vi som var ess tyckte att det var lite märkligt eftersom vi gjort bra resultat på alla delar utom lassot. Men med Rejmyre - Cissi i damlaget tänkte vi att de fått in ett tiotal träffar på lassot. Efter varv två meddelade domaren slutresultatet. Dam 87 poäng, Ess 57 poäng och Kung 51 poäng. Nu började det kännas konstigt på riktigt, tyckte vi i lag Ess. Vi hade ju för fasen maxat nått så in i... på tärningen, bollen i hjälm och bowlingen, samt fördubblat lassoskörden (från ett till två). Josse protesterade högljudd (de hade haft matematikprov under dagen, så hon hade koll på räkningen) och det visade sig mycket riktigt vara en liten felräkning från domaren. (Det är ok alla kan göra fel, ungefär som att vi spelare passar fel någon gång). Så det var lag Ess som hade ointagliga 87 poäng. Lag Dam försökte tappert protestera och mena att de inte gått för fullt när de hade haft ledningen (något som kanske avspeglar sig på våra matcher, vad vet jag ;-) ). I skymundan gjorde Lag Kung en imponerande upphämtning som dock inte räckte ända fram, men de stackarna var ju bara tre stycken i sitt lag.  


Efter det delades lagen in med hjälp av det klassiska ett-två-ett-två...osv. och vi spelade en snällvariant av spökboll, snäll på så sätt att ingen åkte ur, men inte snäll på så sätt att alla siktade i ansiktet på folk. Det var en lång jämn kamp, som var tvungen att avgöras i sudden, fast det gick inte att avgöra den då heller... vi är för jämna helt enkelt.  


Nu till helgens match. Jag kommer inte ihåg så mycket av matchen upp i Ludvika, känns knappt som om vi varit där... Men jag är grymt sugen på att spela och jag tror på en underhållande match med mycket mål framåt. Jag är laddad!!!


Ta hand om er nu alla och DRICK mycket nu under helgen, har hört att det gör underverk för framtida segrar ;-). // Zäta

Spelarrådet informerar!

Det gamla spelarrådet, eller det första, kanske det bästa eller vad vet jag?



ses då eller på LÖRDAG!

Mycke nöje!


Bajsrådet informerar!

Ville bara säga att vi har jobbat bra tjejer första halvan av säsongen.
410 kr finns nu i bajsrådets kassa. Varav 30 kronor som stener har tillgodo.
Men det ser bra ut, jobbar vi på såhär bra så kan det bli en najs avslutningsfest även i år!

Jag skulle också vilja minnas att vår tränare är skyldig 20 kronor också för sen ankomst en träning i skäggetorp!?
Har jag rätt?

Annars så glöm mer och stressa mindre så blir det här skit bra!

Mvh B-rådet!




Lagom tröttsamt

Förlust igen. Matchen mot Vänersborg slutar 3-8. Känns tungt. Känns jävligt tungt.


Vet inte riktigt vad jag ska säga om matchen, vet inte riktigt vad det är som händer. Från början kändes det som om vi för en gångs skull hade turen på vår sida, bollen studsade vår väg och vi hade en tvåmålsledning. Sen gick det som det gick och Vänersborg började göra mål.


Matchhändelser

      

Period 1

01.35

Mål

1-0

Cecilia Eriksson

(Annica Myrskog)

Linköping IBK

  

03.53

Mål

2-0

Emma Stener

(Susanne Gustafsson)

Linköping IBK

  

17.22

Mål

2-1

Maria Olsson

(Negjimije Beka)

IBK Vänersborg

  

Period 2

01.34

Mål

2-2

Emma Gran

(Negjimije Beka)

IBK Vänersborg

  

04.07

Mål

2-3

Emma Gran

(Negjimije Beka)

IBK Vänersborg

  

04.32

Mål

2-4

Mathilda Bodin

(Jenny Andersson)

IBK Vänersborg

  

08.04

Mål

2-5

Matilda Larsson

(Negjimije Beka)

IBK Vänersborg

  

10.28

Time out

  

Linköping IBK

  

16.39

Mål

3-5

Susanne Gustafsson

Linköping IBK

  

18.37

Mål

3-6

Ida Fält

(Emma Gran)

IBK Vänersborg

  

19.26

Utvisning

U2

Matilda Larsson

(Otillåten trängning)

IBK Vänersborg

  

Period 3

09.26

Mål

3-7

Maria Olsson

IBK Vänersborg

  

12.28

Mål

3-8

Negjimije Beka

(Ida Fält)

IBK Vänersborg

  






























Jag tycker i alla fall att vi ska ta med oss den kämparinsats som vi faktiskt visar i tredje perioden. Trots siffrorna på resultattavlan gav vi oss inte utan vi fortsatte att kriga hela perioden ut. Ett extra plus till Stener, som verkligen visade vägen.


Aja, nu är det bara att bryta ihop och komma igen. Jag har fortfarande två önskningar kvar på min önskelista!


/Tretton


Ho, ho, finns det några vinnarsugna spelare där ute!?

Här, vid ett skrivbord framför ett fönster i Stockholm, sitter det i alla fall en jäkligt laddad spelare som nu har gjort sina sista ryck som tomte (så länge jag och Caleb inte blir inhyrda den 20:e) och inhandlat alla julklappar. Förhoppningsvis har jag betat av några punkter på önskelistorna. Nu är det bara att hoppas att det som står på min önskelista uppfylls.





Under dagen har tre matcher i vår serie spelats. Berg förlorade stort mot Lockerud med hela 11-0. Nog för att Lockerud är ett bra lag, men så stora siffror känns lite underligt. Förhoppningsvis är det en trend som håller i sig till helgen om två veckor när det bär av mot Ljungsbro för vår del. Vore obeskrivligt skönt att ta vår första trepoängare på bortaplan.

    Matchen mellan Skattkärr och Kumla slutade oavgjort, 5-5, vilket är ett bra resultat för oss. Nu ligger de båda lagen fortfarande steget efter.

     Resultatet mellan Köping och Munkfors blev till slut 8-6. Tydligen kan Köping, precis som vi, ha lite problem att behålla lugnet vid en ledning. De ledde trots allt med 8-1.


Så inför vår match mot Vänersborg ser serien ut som följer:



  SMVOFGM - IMPSDV
1. Lockerud/M IBK880062 - 17240
2. Bergs IK851231 - 35160
3. Husqvarna IK850334 - 35150
4. Köpings IBF841334 - 41130
5. Linköping IBK730434 - 2990
6. IBK Vänersborg722328 - 2980
7. IFK Kumla IBK821528 - 3770
8. Skattkärrs IK821524 - 3470
9. Munkfors IBK810723 - 4130


Imorgon är det alltså match mot Vänersborg, ett lag som slutade endast tre poäng efter det nuvarande elitserielaget Västerås. Denna säsong har dock endast resulterat i två vinster för Vänersborg och inte ska det bli fler den här helgen!


De som ska sätta stopp för Vänersborg är till en början dessa spelare:


Målvakt: Emma


Backar: Zäta, Annica, Becca, Lunkarn


Centrar: Hårte, Helena


Forwars: Cizzi, Stener, Yngve, Josse, Frida, Wiman


Sedan är även Mathilda, Therese och Susanne redo för inhopp.


Söndagens match är med andra ord Helena Leanders (se den snygga bilden nedan) premiär och det är inte en dag för tidigt. Helena har ett bra spelsinne, kan göra mål i luriga situationer och framför allt så slutar hon aldrig att kämpa. Jag är övertygad o att Anna tog ett mycket klokt beslut när Helena fick en plats i truppen.



Vi ses i Sporthallen imorgon!


14:00 Linköping Innebandy - IBK Vänersborg


/Tretton


Ericssonfesten - förberedelser

Igår arrangerades den stora Ericssonfesten. Här kommer några bilder på förberedelserna.



Vi var tvungna att värma glöggen i koppar i micros - till 100 personer. Cissi hade koll på alla microsar.




Becca och Cissi fixar glöggen




Annica och Therese jobbar med bordsplaceringen.



Stener tog mer kort även under kvällen, det kommer senare (när hon fått kameran). Vill passa på att tacka alla som kom och alla som hjälpte till. Kanonbra jobbat allihopa!!


Backarna säger god jul med en liten dans!

God jul önskar vi backar!

Kolla in här


Sandra är dock inte bortglömd bara skadad och kunde inte dansa som oss andra!

sexyBACK

Backarna backas upp av JT's backbeat





Kul att alla lagdelar gett sig in i tävlingen. Om jag får säga det själv tycker jag backarna leder lite faktiskt............

En extra liten forwardgrej!





En lite småpassande bild så här i festtider...

#21

TUNGT TUNGT OCH ÅTER TUNGT.....

Och allt som började så trevligt. När man steg på bussen vid blåsiga Ljungs västra var det tävlingsdax i bussen. Tre lag var vi indelade i och på pappret skulle vi fylla i fåglars namn efter påståenden...typ bor i näsan....?......kråkan såklart!
Rolle och Lövet kammade hem första priset som var en burk pepparkakor....stort grattis!!
Hårte, Mallan,Becca,Annica och jag hade en lite egen tävling för oss. Ämnet var städer! Om Annica sa Köping, var jag tvungen att säga en stad som började på G. Jag kan meddela att det finns inte många städer som börjar på G......jag fick inte rätt för Grebo......dåligt:-)
När vi svängde i mot hallen gick det inte undgå anstalten. Det var nästan lite kusligt faktiskt! Anna sa att om vi förlorade skulle vi få sova över där. Lunkarn var pigg på förslaget...:-)



Becca redovisar fågeltävlingen...


Matchen då....måste jag skriva om den, jag får ont i magen......om det inte är Fridas tikka masala som fortfarande rumlar runt....:-)
Först och främst bytte vi ställ för att bryta trenden med bortaförlusterna. Så vi spelade i svart tröja, vita shorts och vita strumpor. Den kombinationen var skitsnygg....och det är ju också viktigt...:-) 
Okej! Vi börjar matchen bra, gör första målen efter 02:09 genom Susanne och andra målet 07:11 genom Cicci. Kumla reducerade till 1-3, 07:33. Vi skapar hela tiden chanser, men som så många gånger förr vill inte bollen in.
Sen faller vi ifrån vårt spel och blir lite virriga, men som tur är storspelar Emma i målet, så Kumla kommer inte närmre, utan 15:01 gör vi 1-3 genom ett skott från halva plan av Becca som letar sig igenom alla och in i mål. 

I andra perioden är vi rejält tillbaka pressade. Kumla spelar bra och har 2 eller 3 skott i stolpe/ribba. Emma räddar oss denna period också. Kumla drabbas av två utvisningar ganska tätt efter två vårdlösa (tycker jag) tacklingar vid sargen. Första powerplay skapar vi några chanser, men inga mål. Andra powerplay lägger Susanne en fin pass till Cicci som stänker dit den i krysset. Egentligen inte helt rättvist eftersom Kumla pressade oss hela perioden.

Tredje perioden då, vanligtvis vår bästa, börjar med att Kumla gör 2-4 redan efter 10 sek på ett frislag i slottet. Då känns det som många i laget får panik och redan tror att det är kört, att vi kommer tappa allt. Vi ledde ju trots allt forfarande med två bollar. Mer behöver nästan inte sägas. Kumla pressar, vi har panik. Vi kanske måste träna mer på att spela på ledning, att ta det lungt. Sen har Kumla en viss nr 40 Sofia Atterfors som tyvärr för vår del hade vaknat på alldeles för bra sida. Hon gjorde tre av Kumlas fyra mål i tredje perioden.
Mina plus ger jag till Emma i målet som gjorde en sagolikt bra match, och Therese som slet som en varg.

Nu får vi jobba på den här veckan, så ska Vänersborg få sota för det här.......kanske med 8-2.....:-)


Matchhändelser

Period 1
02.09Mål0-1Susanne Gustafsson (Cecilia Eriksson)Linköping IBK
07.11Mål0-2Cecilia Eriksson (Rebecca Orrebring)Linköping IBK
07.33Mål1-2Sofia Atterfors (Kristin Gustafsson)IFK Kumla IBK
15.01Mål1-3Rebecca OrrebringLinköping IBK
Period 2
12.33UtvisningU2Josefine Kuosmanen (Upprepade förseelser)Linköping IBK
14.54UtvisningU2Sofia Atterfors (Otillåten trängning)IFK Kumla IBK
17.57UtvisningU2Jennie Dohn (Hårt spel)IFK Kumla IBK
19.48Mål1-4Cecilia Eriksson (Susanne Gustafsson)Linköping IBK
Period 3
00.10Mål2-4Sofia Atterfors (Kristin Gustafsson)IFK Kumla IBK
12.24Mål3-4Maria Djupström (Kristin Gustafsson)IFK Kumla IBK
18.15Mål4-4Sofia Atterfors (Kristin Gustafsson)IFK Kumla IBK
18.48Mål5-4Sofia Atterfors (Emma Eriksson)IFK Kumla IBK


Jag tog några bilder på uppvärmningen, sen blev det inga mer, för det var för nervöst.



Tack för mig! Nu lämnar jag med varm hand över bloggpinnen till nästa spelare

/#23


Skadelistan

Vi har tyvärr två kära lagmedlemmar på "jag-blir-borta-lite-längre" skadelistan. Vi i laget vill hylla dem med detta inlägg och säga att vi saknar er och hoppas att ni kommer tillbaka så fort som möjligt!!



Sandra har drabbats av en knäskada och har nu mer tid att jobba med musiken.




Caleb har antagligen drabbats av en stressfaktur, men som den positiva optimist hon är så ser hon nyfiket på framtiden!

KOM TILLBAKA SNART!!! Stora kramar Laget

RSS 2.0