Skattkärrs IK - Linköping: 2-1

Det var en bitter förlust måste jag säga.

Första perioden började lite trevande. Vi hade mest boll men skapade inte några riktiga chanser. Skattkärr fick några kontringar men det var ingen riktig fara på taket där heller. De lyckas dock få till en farlig målchans via en krosspass men Emma var med i målet och hann precis över. När det bara är typ 5 sekunder kvar av första perioden är det våran tur att vara nära att peta in bollen, den studsar lite retligt framför mållinjen men klubban (kommer inte ihåg vems) räckte inte riktigt fram för att peta in den. Så 0-0 är resultatet vi får med oss efter första perioden.

Andra perioden börjar lite som den första slutade, men efter 7.50 får vi se en riktig delikatess. Bollen går som på en lina, Josse får bollen och dyngar upp den i högra krysset. Mycket snyggt! Många kände nog en lättnad - äntligen skulle det lossna och spelet sätta fart! Eller?
Nej, istället blev det som att vi låste oss på något vis. Vi kom aldrig riktigt in i matchen. 10.44 blir det en rörig situation framför vårat mål och Skattkärr kan kvittera till 1-1.
Ibland kunde vi blixtra till och få några bra, tempofyllda anfall men annars var det rätt segt. 1-1 står sig den andra perioden ut.

Inför tredje pratar vi om att hålla oss till det spel som coach Anna har bestämt.
Vi kliver ut på planen, men det där riktiga tempot infinner sig inte. Vi får spela powerplay efter 6.30, och även här är det ett lågt bolltempo som präglar spelet. När det är 3 minuter kvar av matchen tar vi time out. Nu måste vi ta tag i det här och avgöra. Äntligen får vi lite fart i spelet men blir kanske lite för iviriga, och när det är 30 sekunder kvar är det Skattkärr som gör 2-1 istället. Detta kändes förstås oerhört tungt.

Sammanfattningsvis så var nog det här den sämsta matchen vi spelat hittills. Kan det ha varit pga den långa bussresan? Kanske kändes benen lite för tunga för att orka trampa hela vägen?
Något som har slagit mig flera gånger är att vi skjuter så lite. Både på träning och match. Avslutsansvar, tjejer. Man missar 100 % av skotten man aldrig skjuter, som Gretzky sa :)

Nu tycker jag att vi gör något bra av den här förlusten. Packa ihop känslorna, ta med dem till träningen och gör en sjuhelsikes bra träningsvecka! Nästa helg möter vi Munkfors i Sporthallen och då är det 3 poäng som gäller.

Jag tänkte avsluta med en liten lista. Så här kommer matchens...
Citat: "Tjejer! Vi måste vilja ha bollarnaaaaaaa......" Stener fick inte till den där riktiga slutklämmen.
Mål: Det finns inte så mycket att ta av, men det mål vi väl gjorde var ju en kanon som hette duga :)
Räddning: Emma gjorde flera fina. Kungen av klister, är det hon? Japp!
Glans: Domarens flint.
Vurpa: Skattkärr hade bud på flera.
Noll koll: Skattkärrs keeper som inte riktigt visste vart returerna tog vägen.
Lirare: Emma N